Mοιράζομαι όμορφες σκέψεις, εικόνες, ήχους, που διάβασα, είδα, αφουγκράστηκα αλλού και καταθέτω εδώ...



Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

''Να βγάλουμε τη ψυχή μας από το μπαούλο..!''




Υπάρχει ελπίδα;

«Το είπα και στην αρχή. Η μόνη ελπίδα μας είναι να βγάλουμε την ψυχή μας από το "μπαούλο". Μόνο έτσι θα μπει φρένο στο τρεχαλητό του μυαλού μας. Το μυαλό είναι ένα σκυλί που αν δεν το δέσεις από την ψυχή ικανοποιεί τις επιθυμίες του όπως τα ζώα. Αρα οδηγεί τον άνθρωπο με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον θαυμαστό κόσμο των ζώων. Με ρωτήσατε αν υπάρχει ελπίδα... Ναι, υπάρχει ελπίδα, αρκεί να πονέσουμε ξανά»!

Octavio Paz

6 σχόλια:

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Καλημέρα Σταυρούλα μου.
Πολύ παραστατική η φράση με το σκυλί και το μυαλό!

Ας βάλουμε λίγη καρδιά στη ζωή μας :)

voulaki είπε...

Ας βάλουμε καρδιά στο κάθε τι, όσο ασήμαντο κι αν είναι... Κάθε πράξη και κάθε στιγμή μας να έχει καρδιά..
:-)
Καλή σου μέρα Γιώργο!

Unknown είπε...

όταν καταφέρεις να βγάλεις τη ψυχή σου από το μπαούλο, κανένα πρόβλημα!Μπορεί να πονέσεις, αλλά ακόμα κι αυτό θα αξίζει γιατί έχεις ΝΙΩΣΕΙ, έχεις ΖΗΣΕΙ!

Yasemin Coplan είπε...

Καλησπέρα Σ.Οι Άγιοι των ημερών αυτών να μας βοηθούν..Η ειδική ευχή πρίν την εξομολόγηση λέει για την καρδιά:"..Άγγισε την καρδιά του' άνοιξε τα μάτια της καρδιάς του' κάνε τον Κύριε, να βλέπει τα παραπτώματά του, δώσε του λύπη για τις αμαρτίες του, πνεύμα συντριβής καρδίας και μετάνοια, για να καθαριστεί, να εξαγιαστεί...". Αυτά τα "μάτια που δεν φοβούνται το φώς", είναι η αίσθηση της καρδιάς. Και αυτή η αίσθηση είναι το ορμητήριο των δακρύων της καρδιάς. Καλό ξημέρωμα, Yasemin Coplan

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Φοβερη η αναρτηση σου!!!!
Καλως σε βρηκα και Καλα Χριστουγεννα να περασεις με υγεια και του Χριστου η γεννηση ας μας φέρει ευτυχια!!!

voulaki είπε...

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλιά σας..
Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά, Καλά Χριστούγεννα, με συναίσθηση της αγάπης και της ειρήνης του γεννημένου Χριστού στις καδριές σας..! :-)